Erik Wolterink - Vergroot uw commercieel vermogen

Erik Wolterink

Venderinklanden 58, 7542 MN Enschede
Erik Wolterink

Wel kijken, niet kopen

27 januari 2011, by Erik Wolterink, category Archief

Veel ondernemers komen het probleem tegen: klanten die van alles van je product willen weten, en tegen de tijd dat er een order afgesloten moet worden geven ze niet thuis.

Hoeveel ‘klanten’ vragen je het hemd van je lijf? “Hoe werkt dit-en-dat, hoe krijg ik zus-en-zo voor elkaar?” “Kun je dat eens voor me op papier zetten?” Je slooft je uit, want: je ‘klant’ heeft interesse! Maar als het op ‘de order’ aankomt, is er een of andere wazige uitvlucht.

Wie kent niet de volgende situatie:  je hebt een prachtige presentatie gegeven, waar je prospect heel aandachtig naar luisterde, en vervolgens zei: “Mooie presentatie! We zien zeker aanknopingspunten met onze situatie. We nemen binnenkort contact met u op.” Terwijl jij had verwacht te gaan praten over leveringsvoorwaarden!

Als het aantal uitstaande offertes omgekeerd evenredig is met het aantal afgesloten orders, hoe voel je je dan als ondernemer?

Hoe kun je met dergelijke situaties omgaan? En : kun je dergelijke situaties voorkomen?

Stel je eens voor dat je de situaties die ik net beschreven heb zou kunnen voorkomen? Hoeveel moeite zou je je besparen, en hoeveel leuker zou ‘het verkopen’ worden?

Op 7 februari gaan een aantal leden van het Kontakt Jonge Bedrijven (KJB) in Twente horen en meemaken hoe dat kan. In een workshop gaan we met elkaar ontdekken waar knelpunten in verkoopprocessen kunnen zitten. En hoe die knelpunten voorkomen kunnen worden. Mocht het verkoopproces dan toch nog stroef verlopen,  dan gaan we samen aan de hand van tips uit de praktijk bekijken hoe we het weer vlot kunnen trekken.

De workshop wordt gegeven door Ferdy Masselink, eigenaar van Pars Fortunae, en ondergetekende. We hebben ons het volgende ten doel gesteld: we gaan het commercieel vermogen van  de aanwezige KJB’ers vergroten!

Meer weten? Laat hier je naam en emailadres of telefoonnummer achter. We vergroten ook graag jouw commercieel vermogen!

So, what do you think ?